Hoe fijn is het om elke dag het vakantiegevoel te ervaren. Het gevoel van ‘lekker rustig aan doen’, ‘go with the flow’ en genieten. Tijdens vakantie zijn we meer ontspannen, gelukkiger en doen we vaker leuke dingen. Alles lijkt te kunnen en geen idee is te gek of te groot. Hoe zou het zijn dat je elke dag dit vakantiegevoel kan ervaren. In deze blog deel ik je mijn gouden tip.

Mijn ultieme tip om het vakantiegevoel elke dag te ervaren is om een vakantie souvenir van een gedenkwaardige dag bij je te dragen. Bijvoorbeeld in je tas, op je nachtkastje of op je telefoon. Bijvoorbeeld een steentje of een schelpje die je op het strand of tijdens een wandeling hebt gevonden. Het hoeft niet iets zijn dat je koopt in de winkel. Het mooiste is dat je het ziet tijdens een leuke vakantie dag. Leg deze in je tas of naast je computer als reminder. Elke keer wanneer je het ziet gaan je gedachten terug naar dat moment en ervaar je weer het ultieme vakantiegevoel. Succes gegarandeerd!

Mijn ultieme vakantiesouvenir

Ik heb jarenlang een bonnetje van 2 cappuccino en 2 amandelkoeken in mijn portemonnee gehad. Een herinnering aan een fantastische vakantie in Toscane. We hadden net een tent gekocht en we hadden een puppy van een half jaar die op de achterbank tussen een tas en een koelkast mee ging. Met onze volle auto reden we richting Toscane voor 2 weken vakantie. We hebben een heerlijke tijd gehad. We hebben gewandeld door de olijfboomgaarden en langs de wijnranken. We hebben in Sienna prachtige gebouwen gezien en zijn langs een wijnboer gereden voor een wijnproeverij.

Op een ochtend gingen we vroeg weg naar Florence. We kwamen in de file en het werd al lekker warm buiten. Door al dat stil staan werd het ook steeds warmer in de auto. We keken op internet en zagen dat er een lange file stond door wegwerkzaamheden op de weg naar Florence. We bedachten ons niet en zijn bij de eerst volgend afslag van de weg af gegaan en zagen een bordje met een kopje koffie erop. We hebben de borden gevolgd en kwamen in een middeleeuws stadje terecht. Het bestond uit hooguit 20 huisjes omringt door een hoge muur. Het zag er idyllisch uit met een oude boom op het kleine marktplein en bloembakken met bloeiende zomerbloeiers. Op het marktplein was een koffietentje. We namen plaats in de schaduw en sloegen het dorpsleven gaande. We zagen af en toe een verdwaalde toerist met koffie en andere lekkere dingen uit het cafétje komen. Geen bediening aan tafel dus. Ik liep naar binnen en bestelde 2 cappuccino. Bij de kassa zag ik heerlijk uitziende zelfgemaakte amandelkoeken. Ik nam er 2 mee en liep naar de kassa. Ik weet nog dat ik ongeveer 5 euro betaalde voor dit alles. Na alle overvolle terrassen waar we dit per cappuccino betaalde was dit al een eerste verassing. De grootste verassing kwam dat we het samen opdronken en opsmikkelden onder de grote oude boom in de schaduw en het dorpsleven gaande sloegen. Wat een fantastisch gevoel, dit is hoe voor ons ons ideale vakantiedag eruit ziet.

Elke keer als het bonnetje zie, gaan mijn gedachten terug naar dit moment. Nu 9 jaar later kan ik het me nog herinneren alsof het gisteren was. Elke ochtend drink ik een koffie of cappuccino en gaan mijn gedachten terug naar dat specifieke terras en beleef ik een moment vakantie tijdens mijn werkdag. Heerlijk genieten van ons gelukmomentje samen.