Breng beweging in je leven & business ~ Marleen Kooi

Marleen Kooi
intuitief, eigenwijs & vrouwelijk leiderschap

Afb Marleen 1000 px x 1000 px_5

Marleen Kooi
intuitief, eigenwijs & vrouwelijk leiderschap

Dit is mijn persoonlijke verhaal.

Het is maart 2019 en ik zie een bericht op social media voorbijkomen: wie wil er een Human Design basisprofiel ontvangen. Mijn hoofd denk: wat is dat nou weer en wat moet ik daarmee? Mijn gevoel zei: jaaaa. Ik besloot mijn gevoel te volgen en het profiel aan te vragen. Eenmaal in mijn mailbox, las ik het profiel door. Met open mond las ik de blauwdruk over mezelf. Ik las mijn talenten, mijn manier van kiezen en mijn mogelijkheden. Veel herkenbaarheid en toch ook het innerlijke knagende gevoel. Ik weet dat is wie ik van nature ben, maar dit is niet hoe ik leef en onderneem. Ik herkende de valkuilen, uitdagingen en frustratie. Het werd me zo duidelijk dit is wat ik nog meer mag ontdekken. Als voelt dit super spannend.

Een maand later loop ik over straat in Glastonbury. Ik had de behoefte om in mijn eentje een paar dagen  weg te gaan. Ik voelde diep van binnen dat er 'iets' te halen viel voor mij. Mijn hoofd dacht: moet je dat wel doen zoveel geld uitgeven, terwijl je bedrijf nog niet loopt? Mijn gevoel zei: jaaa.

Mijn interesse werd gewekt door de 2 leilijnen die door Glastonbury lopen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het voelde als een magische plek. Leilijnen bleken krachtige energielijnen ze zijn die bepaalde punten met elkaar verbinden. En door mijn verdieping in persoonlijke en spirituele ontwikkeling wist ik, met mijn hoofd valt het niet te verklaren. Ik mag vertrouwen op mijn gevoel en dan kom ik waar ik hoor te zijn. En dit is mooier dan ik met mijn hoofd kan bedenken.

Eenmaal in Glastonbury liep ik wat door het stadje. De prachtige oude gebouwen, kerken en winkeltjes waren interessant, maar er moest meer zijn. Ik had gehoord over de rode en de witte. Vernoemd naar het rode en het kristalheldere water. Ik boekte een ticket voor Chalise Well die ook wel de rode bron wordt genoemd. De stilte, de kleur van de omgeving en het rood bruine water wat uit de leeuwenkop stroomde. Het water kleurt rood door de hoeveelheid ijzer die erin zit.

Ik liep door de prachtige tuinen en hoorde de vogels en voelde er is meer te ontdekken in deze tuin. Ik liep wat rond en ging zitten op de verschillende bankjes. mmm, dacht ik: " had mijn gevoel het dan bij het verkeerde eind?'. Ik ging op een bankje zitten en een paar toeristen liepen langs het bankje. Ik sloot mijn ogen en besloot een ademoefening te doen. Een oefening die mij in de stilte trekt en mijn aandacht naar mijn buik brengt. Ik hoorde een zachte stem zeggen. Loop rechts langs leeuw en daar zie je een kleine doorgang. Neem het trapje naar beneden en daar vind je 'het'. Ik opende mijn ogen en volgde de route die me werd ingefluisterd. En terwijl ik het trapje afliep bukkend onder de hangende takken van de grote oude boom, zag ik het. De Chalise Well! Mijn hart maakte een sprongetje en ik voelde de aantrekkingskracht.

Na het bezoek van de Chalise Well, de rode bron besloot ik in de middag naar de White Spring, de witte bron te gaan. Dus na een fijne lunch liep ik naar de White Spring en zag ik wat mensen voor de deur staan. De bron bleek gesloten te zijn voor een prive ceremonie voor vrouwen. Mmm, daar stond ik dan. Teleurgesteld omdat ik zoveel zin had om de bron van binnen te zien. En aangezien de White Spring onder de berg in een grot zit, kon ik dus geen enkel idee van de binnenkant krijgen.

Mokkend liep ik de Tor op. De magische berg met een deel van de oude toren op de top. Ik liep de grote treden en liep met mijn hoofd in de zon. Ik genoot van het uitzicht naar de wijde omgeving en bij elke stap verder op de Tor, voelde ik een knoop in mijn maag. Ik ervaarde dat mijn voeten bij elke trede die ik meer naar de top zette zwaarder werden. Het leek wel of ik een ketting om mijn enkels had met een zware bal. Alsof ik terug was in de tijd en gevangen zat. En mocht rondlopen met een ketting met zware kogel eraan.

Ik liep maar door en door. Het weer werd donkerder. Eenmaal boven kwam er net een groep schoolkinderen aan. Ze waren blijkbaar op excursie. En terwijl de leraren enthousiast rondliepen, zat de jeugd in het gras. Luid met elkaar te praten, ongeinteresseerd in de omgeving of de magische berg waar ze op zaten. Ik besloot door te lopen en via de andere kant weer naar beneden te lopen.

Ik liep langs een bankje en voelde dat ik wilde uitrusten. Omdat ik weg wilde lopen van de drukte en het lawaai, liep ik door. Mijn voeten die bij elke stap zwaarder werden, de knoop die steeds strakker werd in mijn maag en mijn hoofd die bonkte. Ik kon niet meer, ik moest uitrusten. En daar zag ik weer een bankje. Ik ging uitgeput zitten en pakte een water fles uit mijn rugzak.  Ik zag wat mensen langs te lopen en zag hoe zij in stilte de berg afliepen. Ik kon niets anders dan mijn ogen sluiten. Ik voelde: ik ben klaar met vechten. Vechten tegen mezelf. Vechten tegen hard werken. Vechten tegen gezien worden om voldoende klanten aan te trekken.

Ik zat daar een tijdje met gesloten ogen en automatisch ging ik bewuster ademen. Ik zakte met mijn aandacht van mijn hoofd naar mijn lichaam. Ik voelde meer dan ooit de struggle die ik zelf veroorzaakte. Ik voelde meer dan ooit de moeheid van 'proberen', 'doorgaan' en 'alle ballen hoog houden'. Ik kon niets anders dan er aan overgeven. Ik zat daar een tijdje met nog gesloten ogen op het bankje. En voelde iemand naar me toelopen. Ik opende mijn ogen en zag niemand. Ik keek wat verdwaasd om me heen. Wie hoor ik daar praten? Ik ben het, durf te kijken, durf echt te kijken.

Ik sloot weer mijn ogen en ik voelde de energie rondom me roze worden. Ik zag een prachtige vrouw met een jurk op me aflopen. Ik voel haar vrouwelijkheid, haar compassie en haar sensualiteit. Aan de ene kant intimideerde het me en aan de andere kant voelde ik een enorme aantrekkingskracht.

En daar op dat bankje voelde ik voor het eerst zo diep mijn eigen vrouwelijke kracht. Mijn innerlijke vuur brande in mij, ik voelde mijn yoni, mijn borsten en voelde me één met alle vrouwen op de wereld. Ik voelde hoe krachtig, hoe mooi en hoe waardevol wij zijn. En ik voelde dat wij vrouwen mogen opstaan en gaan staan voor dat waar we naar verlangen. Wetende dat onze verlangens anders zijn. En op dat moment is het zaadje voor het 'Pauwervrouwen in business' ontstaan.

Medio 2021 wordt dit platform gerealiseerd. Een platform voor meer verbinding voor intuitieve en ambitieuze vrouwen. Wil je meer weten? Houd social media in de gaten.

Marleen Kooi: durf te dromen en dans schaamteloos met blote voeten in het natte gras

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn of heb je een vraag, stuur me dan een mail. Ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk.

Wil je meer verdieping en met me kennismaken? Maak dan gratis en vrijblijvend een pauwergesprek in mijn agenda. Dit gesprek van 30 minuten geeft je helderheid in je mogelijkheden.

De boodschap van de pauw

Het ontstaan van dé Pauwervrouwen Movement

Mijn boodschap heb ik verwerkt in mijn beeldmerk. Deze zie je rechts shinen!

De pauw staat voor gevoeligheid, zelfvertrouwen, kleurrijk, leiderschap, innerlijke schoonheid, sierlijk en helend.

Deze prachtige tekening is speciaal voor mij gemaakt door intuïtief illustrator Mirjam Schneijderberg. In de kleuren die mijn persoonlijkheid en mijn werkwijze goed weergeven. Ik ben er ontzettend blij mee. Het verwoord namelijk in één opslag waar mijn bedrijf voor staat.

De pauw is een krachtdier en heeft een specifieke boodschap. Deze deel ik graag met je om je te inspireren. Het is wat lang, maar zeker de moeite waard om compleet te lezen.

Pauw waarschuwt ons en zegt: ”jij maakt zélf jouw eigen levensverhaal”.
”Richt jij jouw gedachten,
op jouw zwakheden of jouw krachten?”.

Wat Pauw ons wil laten weten,
is dat we de schoonheid van het leven niet mogen vergeten.
Pauw vertelt ons om naar de positieve kanten van het leven en haar schoonheid te kijken,
elke donkere zijde heeft altijd een lichte kant. Jij kiest zelf waarmee jij jouw leven wilt verrijken.

Pauw is trots en laat zich graag zien met haar prachtige veren,
van het gedrag van Pauw kunnen wij mensen nog veel leren.
Dat wij trots mogen zijn op wie wij zijn,
inclusief ons verleden, onze ”fouten” en onze pijn.

Pauw zegt: ”kom op lieve Ziel, belicht al jouw sterke kwaliteiten, laat je zien, spreid jouw veren,
jij hebt de wereld zoveel te brengen en te leren.
Door jezelf steeds maar weer zo klein te maken,
zal jouw Licht en kennis nooit de wereld in kunnen raken.
Jij hebt zoveel moois in jou om met anderen te delen,
zoveel mensen kun jij met jouw Licht op hun pad helpen helen.
Daarvoor is het belangrijk dat jij jouw angsten overwint,
dat jij jezelf Liefde geeft en goed zorgt voor jouw innerlijke kind.
Door Liefdevol en met compassie tegen jouzelf te praten,
zodat het kind in jou steeds meer de controle en angst voor onveiligheid durft los te laten.
En weer vanuit het Hart durft te gaan leven.
Pas wanneer jij zelf overvloed ervaart, kun jij anderen onvoorwaardelijk geven.

Richt jouw aandacht niet op de wereld daarbuiten,
het is alleen daarbinnen dat jij het kind in jou in jouw liefdevolle armen kunt sluiten.
Het is van binnen waar jouw Hart moet helen,
door in jezelf te leren geloven en vol van vertrouwen te raken dat jouw moment écht zal komen waarop jij onvoorwaardelijk de Liefde met anderen durft te delen.
En jij weer plezier leert kennen, want och, wat wil het kind in jou gewoon weer leren genieten van het leven en onbezorgd leren spelen.
Keihard lachen, luchtigheid en plezier maken, wauw, wat fijn.

Lieve Ziel, accepteer alles van jezelf, jij bent zo gewenst hier op Aarde, jij mag er precies zoals je bent zijn.
houd jezelf niet langer meer klein.
Laat jouw grootsheid zien, laat jouw Licht stralen.
Beloof jezelf dat jij áltijd alles uit het leven zal halen.”

Deze tekst is geschreven door Avalon van Vind jouw spirit. Dank je wel Avalon dat ik het hier op mijn website mag delen.

http://marleenkooi.nl/wp-content/uploads/2020/05/cropped-pauw-webversie-72dpi-transparant.png

“They told me I could be anything. So I decided to be myself”

Afb Marleen 1000 px x 1000 px_4

Ontdekken wat je mogelijkheden zijn?

Stuur me een mail of maak rechtstreeks in mijn agenda een afspraak.

Heb je een vraag of wil je wat weten, stuur me dan een mail. Ik beantwoord deze zo spoedig mogelijk. Wil je meer verdieping en met me kennismaken? Maak dan gratis en vrijblijvend een pauwergesprek in mijn agenda. Dit gesprek van 30 minuten geeft je helderheid in je mogelijkheden.