Human Design avontuur van Marleen Kooi

Sinds maart 2019 is het een bevrijdend avontuur geweest om te duiken in mijn Human Design & Gene Keys profiel. Alleen lezen en doen was voor mij niet vervullend. Juist die diepere laag in mezelf aankijken en daarmee aan de slag gaan is wat de bevrijding heeft gebracht.Elke dag leer ik nieuwe dingen over mezelf deels door in mijn profiel te duiken, maar vooral door te leven. Met mijn nieuwsgierige blik, open hart en innerlijke drive voor avontuur.

Het eerste inzicht dat ik uit mijn Human Design-profiel haalde, ging over mijn emotionele autoriteit. Ik wist dat ik een emotioneel persoon ben en herkende de emotionele golven.Ik was me ervan bewust dat ik de beste keuzes maak als mijn emoties helder en kalm zijn, maar in mijn dagelijkse leven waren er ook momenten dat mijn emotionele golven me overspoelden.
Terugkijkend naar begin 2019 besef ik dat ik toen geen ownership nam voor de gevoelens en emoties die ik in mijn leven ervaarde. Ik liet me door mijn gevoelens en emoties leiden; ik zat op de bijrijdersstoel in plaats van achter het stuur.

Inhouden van emoties
Als kind werd me vaak verteld dat ik niet zo emotioneel (of zelfs hysterisch) moest doen. Als reactie ging ik mijn emoties steeds meer onderdrukken. Dat zorgde voor een patroon waarbij ik me het grootste deel van de tijd inhield en af en toe explosief reageerde, omdat de ingehouden emoties een uitweg zochten. Ik weet nu dat ik ben opgegroeid in een gezin waarin iedereen een open emotioneel centrum heeft. Mijn familie gaat dus heel anders om met emoties dan ik van nature doe. Doordat ik nu weet hoe ik op een gezondere manier kan omgaan met mijn emoties, ervaar ik meer innerlijke rust en helderheid.

De stap naar ongetemd leven
Dankzij Human Design en Gene Keys weet ik hoe ik ongetemd mijn eigen pad loop (en kan blijven lopen). Ik ben me ervan bewust dat ik de enige ben die me kan temmen in het leven of mijn business. De bevrijdende sleutel zit ‘in mij’ en hoef ik dus niet langer buiten mezelf te zoeken. Ik geef mezelf toestemming om de meest pure versie van mijn ontembare kant de vrijheid te geven.
Mijn persoonlijke sleutel voor bevrijding vond ik in de verdieping van mijn Human Design en in mijn Gene Keys-profiel. Uncage is een programma die gebaseerd is op beide tools. Uncage is, net als Human Design geen snelweg met quickfixes voor instant succes. Het is een bevrijdend avontuur over landwegen met grenzeloze mogelijkheden en opwindende uitzichten.

De geboorte van Uncage
Naast dat het een verwijzing is naar mijn achternaam, Kooi, zit er voor mij ook een diepere boodschap achter het woord ‘uncage’. Op het moment dat ik me inhoud, ervaar ik dat ik het gevoel van vastzitten vertaal naar ‘in een kooi zitten’.

Intussen weet ik dat die kooi altijd openstaat en dat het mijn keuze is of ik erin kruip, me verstop of eruit stap, mijn vleugels uitsla en mezelf bevrijd. Bevrijding is voor mij iets anders dan leven in vrijheid. Vrijheid gaat over de omstandigheden buiten mezelf. Zoals financiële vrijheid en leven in Nederland als vrij land.

Vrijheid of bevrijding
Bevrijding is een staat van zijn die van binnenuit komt. Het gaat over verantwoordelijkheid nemen voor dat wat er op mijn pad komt. Nelson Mandela is hierin voor mij het voorbeeld. Hij leefde jarenlang in gevangenschap én toch ervaarde hij bevrijding. Mede door zijn innerlijke drive die de wereld een stukje vrediger maakte.

Bevrijding van de puurste versie van mijn wilde kant
Ik neem veel meer de verantwoordelijkheid en het ownership voor mijn gevoel, emoties en gedrag. Met mijn emotionele autoriteit weet ik dat mijn emoties in golven komen gepaard met highs en lows. Het is aan mij om te leren surfen op die golven. De pure versie van mijn wilde kant heeft meer de ruimte gekregen. Ik maak bold moves en ervaar dagelijks de ease, joy en freedom waar ik naar verlang.

Marleen Kooi
www.marleenkooi.nl