Marleen Kooi

Marleen Uncaged

Meet Marleen Kooi

Op deze pagina maak je kennis met de ongelikte versie van Marleen Kooi. Aan de hand van de letters uit mijn naam stel ik me graag aan je voor. 

Muziek

Als ik muziek hoor dan reageert instant mijn systeem en kom ik in beweging. Letterlijk achter de piano of naakt dansend door het huis. Gene Key 5, ‘The rhythmic’, staat voor mijn Attraction/aantrekkingskracht. Voor mij gaat dit over vertrouwen op het leven, geduld en over divine timing. Hoe zachter mijn houding en beweging, hoe aantrekkelijker ik word voor dat wat ik wil aantrekken.

Anders

Wat ik vaak terug hoor van anderen is: ‘je bent en doet anders.  Je doet dingen die ik niet zou durven of kan.’ Het is mijn diepste overtuiging dat we los mogen komen van de patronen die ons (vaak onbewust) klein houden en volluit gaan leven volgens onze ware natuur. Human Design en Gene Keys brengen met hun blauwdruk helderheid in aangeboren talenten, kansen en mogelijkheden. Deze tools geven me richting in mijn ontdekkingsreis naar de diepere laag van mijn ware natuur.

Rebel with a purpose

Rebelleren gaat niet over ‘overal tegenaan schoppen of tegenin gaan”.  Het gaat voor mij over zonder verwachtingen, compromis of oordelen handelen zoals het voor mij goed voelt. Mijn purpose gaat over de Gene Keys 57: the intuïtieve. Dit gaat voor mij over helderheid voelen in het moment en handelen vanuit mijn eigen waarheid. Ik hoef een ander niet te overtuigen van mijn waarheid, ik mag vertrouwen op mijn innerlijke stem . Soms zacht en subtiel en soms krachtig en doeltreffend.

Liberator

Mijn missie/branding gaat over de Gene Key 39: the liberator. De bevrijder van pijn en passie in het leven. Want wanneer je verlangt om meer je passie te volgen gaat dit hand in hand met de pijn doorvoelen. De schaduwkanten van de liberator zijn me afsluiten of provoceren, wat beide leidt tot het gevoel van ‘opgesloten’ zitten in een kooi. Mijn achternaam is niet voor niets ‘kooi’ 😉. Door mijn innerlijke vuur te bevrijden en de passie te volgen inspireer ik anderen, met mijn 5 profiel hetzelfde te doen. Het 5 profiel gaat over inspireren en leiden vanuit eigen ervaringen.

Emotioneel

Emoties = energie in motion, oftewel energie dat in beweging is. Hoe meer ik mijn emoties de vrijheid geef die het verlangt, hoe meer beleving ik ervaar in mijn leven. Dit gaat met de bijbehorende ups & downs.  Als kind werd me geleerd om mijn emoties ‘onder controle’ te houden. Het gevolg was dat ik regelmatig overstroomde omdat de emoties nou eenmaal een uitweg zoeken. Intussen weet ik dat mijn emoties mijn krachtigste tool zijn en me de beste keuzes brengen in het leven. Naast dat het mijn autoriteit is, is het ook mijn krachtigste Human Design centrum.

Ecuador

Op mijn 21e heb ik een half jaar in Ecuador (Zuid-Amerika) gewoond en dit land zit in mijn hart. Voor mij was het de kennismaking met een cultuur die generaties lang dichtbij de natuur leeft. Mijn eerste ervaringen met slapen in de jungle, plantmedicijn en wonen op een ‘levende’ vulkaan. Tijdens mijn trip naar de Galápagos eilanden ervaarde ik de gedragscode, dat de mensen zich aanpassen aan de dieren en natuur. Dit was voor mij dé trigger om meer respect te hebben voor alles wat leeft op deze wereld.

Nude

Mijn quilty pleasure is naaktzwemmen in natuurwater. Het koele water op mijn naakte huid geeft me het gevoel van vrijheid om al mijn zorgen los te laten en schaamteloos mezelf te laten zien. Voor mij een bevrijdend ritueel wat ik een aantal keren per week doe. Ik geloof oprecht dat zonder ondergoed (onder een rokje) of naakt rondlopen ons meer vrijheid geeft. We mogen schaamteloos meer pleasure ervaren met en van ons lichaam.

Kooi

Naast dat Kooi mijn achternaam is, is dit woord een belangrijke sleutel in mijn leven. Als kind (en nu soms nog) voel ik me opgesloten in een kooi. Intussen weet ik dat ik diegene ben die me in de kooi vastzet omdat ik mijn gevoel en emotie vastzet en onderdruk. Het is mijn missie om vrouwen te ‘ontkooien’ en hun vleugels uit te spreiden. Ik noem het ’the wings of liberation’.

Ongelikt

Mijn ongelikte versie is mijn pure en rauwe versie. Het is mijn motto om te leven en handelen vanuit deze ongelikte versie; schaamteloos, ongecensureerd en kwetsbaar. Mijn radiance (doorbraak) is Gene Keys 51 met het archetype ’the Thunder’. Voor mij gaat dit over voorbij de angst en onrust gaan en die impuls volgen die als een bliksem soms kan inslaan. Ja, dit gaat ook over choqueren, alleen gaan omdat een ander er nog niet is geweest of initiëren omdat de rest nog niet durft. Dit kan soms eenzaam en alleen voelen, maar het is mijn natuurlijke weg om mijn ongelikte versie te zijn die vrijheid en voldoening geeft. So here I come.

Ontspoort

Als kind hoorde ik het vaak:’ je lijkt wel ontspoort’. Niet dat ik ooit problemen heb gehad met de politie. Dit ging meer over mijn eigenzinnige natuur die ik volgde. Vroeger voelde dit ‘negatief’ en werd het onbewust een reden om me in te houden. Intussen heb ik het ‘ontspoorde’ deel van me omarmt en weet ik dat het een overtuiging is dat er een pad te volgen is. Ik geloof oprecht dat iedereen een eigen pad te maken heeft.  

Innerlijke vuur

Mijn innerlijke vuur is mijn brandstof in het leven. Deze passievolle creatie energie ligt opgeslagen in mijn yoni, dé startmotor van vrouwen. Hoe meer ik mijn sensuele energie bevrijd hoe meer pleasure ik ervaar in mijn leven en business (en ook tussen de lakens). Ik eer mijn vrouwelijkheid met haar intuïtieve, sensitieve kant om zich over te geven aan het leven. Deze seksuele energie komt voort uit mijn 6-59 kanaal die voor mij staat voor vruchtbaarheid, intimiteit en passie.

 

Dit is mijn persoonlijke verhaal

Het is maart 2019 en ik zie een bericht op social media voorbijkomen: wie wil er een Human Design basisprofiel ontvangen. Mijn hoofd denk: wat is dat nou weer en wat moet ik daarmee? Mijn gevoel zei: jaaaa. Ik besloot mijn gevoel te volgen en het profiel aan te vragen. Eenmaal in mijn mailbox, las ik het profiel door. Met open mond las ik de blauwdruk over mezelf. Ik las mijn talenten, mijn manier van kiezen en mijn mogelijkheden. Veel herkenbaarheid en toch ook het innerlijke knagende gevoel. Ik weet dat is wie ik van nature ben, maar dit is niet hoe ik leef en onderneem. Ik herkende de valkuilen, uitdagingen en frustratie. Het werd me zo duidelijk dit is wat ik nog meer mag ontdekken. Als voelt dit super spannend.

Een maand later loop ik over straat in Glastonbury. Ik had de behoefte om in mijn eentje een paar dagen weg te gaan. Ik voelde diep van binnen dat er ‘iets’ te halen viel voor mij. Mijn hoofd dacht: moet je dat wel doen zoveel geld uitgeven, terwijl je bedrijf nog niet loopt? Mijn gevoel zei: jaaa.

Mijn interesse werd gewekt door de 2 leilijnen die door Glastonbury lopen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het voelde als een magische plek. Leilijnen bleken krachtige energielijnen ze zijn die bepaalde punten met elkaar verbinden. En door mijn verdieping in persoonlijke en spirituele ontwikkeling wist ik, met mijn hoofd valt het niet te verklaren. Ik mag vertrouwen op mijn gevoel en dan kom ik waar ik hoor te zijn. En dit is mooier dan ik met mijn hoofd kan bedenken.

Eenmaal in Glastonbury liep ik wat door het stadje. De prachtige oude gebouwen, kerken en winkeltjes waren interessant, maar er moest meer zijn. Ik had gehoord over de rode en de witte. Vernoemd naar het rode en het kristalheldere water. Ik boekte een ticket voor Chalise Well die ook wel de rode bron wordt genoemd. De stilte, de kleur van de omgeving en het rood bruine water wat uit de leeuwenkop stroomde. Het water kleurt rood door de hoeveelheid ijzer die erin zit.

Ik liep door de prachtige tuinen en hoorde de vogels en voelde er is meer te ontdekken in deze tuin. Ik liep wat rond en ging zitten op de verschillende bankjes. mmm, dacht ik: ” had mijn gevoel het dan bij het verkeerde eind?’. Ik ging op een bankje zitten en een paar toeristen liepen langs het bankje. Ik sloot mijn ogen en besloot een ademoefening te doen. Een oefening die mij in de stilte trekt en mijn aandacht naar mijn buik brengt. Ik hoorde een zachte stem zeggen. Loop rechts langs leeuw en daar zie je een kleine doorgang. Neem het trapje naar beneden en daar vind je ‘het’. Ik opende mijn ogen en volgde de route die me werd ingefluisterd. En terwijl ik het trapje afliep bukkend onder de hangende takken van de grote oude boom, zag ik het. De Chalise Well! Mijn hart maakte een sprongetje en ik voelde de aantrekkingskracht.

Na het bezoek van de Chalise Well, de rode bron besloot ik in de middag naar de White Spring, de witte bron te gaan. Dus na een fijne lunch liep ik naar de White Spring en zag ik wat mensen voor de deur staan. De bron bleek gesloten te zijn voor een prive ceremonie voor vrouwen. Mmm, daar stond ik dan. Teleurgesteld omdat ik zoveel zin had om de bron van binnen te zien. En aangezien de White Spring onder de berg in een grot zit, kon ik dus geen enkel idee van de binnenkant krijgen.

Mokkend liep ik de Tor op. De magische berg met een deel van de oude toren op de top. Ik liep de grote treden en liep met mijn hoofd in de zon. Ik genoot van het uitzicht naar de wijde omgeving en bij elke stap verder op de Tor, voelde ik een knoop in mijn maag. Ik ervaarde dat mijn voeten bij elke trede die ik meer naar de top zette zwaarder werden. Het leek wel of ik een ketting om mijn enkels had met een zware bal. Alsof ik terug was in de tijd en gevangen zat. En mocht rondlopen met een ketting met zware kogel eraan.

Ik liep maar door en door. Het weer werd donkerder. Eenmaal boven kwam er net een groep schoolkinderen aan. Ze waren blijkbaar op excursie. En terwijl de leraren enthousiast rondliepen, zat de jeugd in het gras. Luid met elkaar te praten, ongeinteresseerd in de omgeving of de magische berg waar ze op zaten. Ik besloot door te lopen en via de andere kant weer naar beneden te lopen.

Ik liep langs een bankje en voelde dat ik wilde uitrusten. Omdat ik weg wilde lopen van de drukte en het lawaai, liep ik door. Mijn voeten die bij elke stap zwaarder werden, de knoop die steeds strakker werd in mijn maag en mijn hoofd die bonkte. Ik kon niet meer, ik moest uitrusten. En daar zag ik weer een bankje. Ik ging uitgeput zitten en pakte een water fles uit mijn rugzak. Ik zag wat mensen langs te lopen en zag hoe zij in stilte de berg afliepen. Ik kon niets anders dan mijn ogen sluiten. Ik voelde: ik ben klaar met vechten. Vechten tegen mezelf. Vechten tegen hard werken. Vechten tegen gezien worden om voldoende klanten aan te trekken.

Ik zat daar een tijdje met gesloten ogen en automatisch ging ik bewuster ademen. Ik zakte met mijn aandacht van mijn hoofd naar mijn lichaam. Ik voelde meer dan ooit de struggle die ik zelf veroorzaakte. Ik voelde meer dan ooit de moeheid van ‘proberen’, ‘doorgaan’ en ‘alle ballen hoog houden’. Ik kon niets anders dan er aan overgeven. Ik zat daar een tijdje met nog gesloten ogen op het bankje. En voelde iemand naar me toelopen. Ik opende mijn ogen en zag niemand. Ik keek wat verdwaasd om me heen. Wie hoor ik daar praten? Ik ben het, durf te kijken, durf echt te kijken.

Ik sloot weer mijn ogen en ik voelde de energie rondom me roze worden. Ik zag een prachtige vrouw met een jurk op me aflopen. Ik voel haar vrouwelijkheid, haar compassie en haar sensualiteit. Aan de ene kant intimideerde het me en aan de andere kant voelde ik een enorme aantrekkingskracht.

En daar op dat bankje voelde ik voor het eerst zo diep mijn eigen vrouwelijke kracht. Mijn innerlijke vuur brandde in mij, ik voelde mijn yoni, mijn borsten en voelde me één met alle vrouwen op de wereld. Ik voelde hoe krachtig, hoe mooi en hoe waardevol wij zijn. En ik voelde dat wij vrouwen ownership mogen nemen voor onze verlangens & passie en daadkrachtige stappen mogen zetten.

Dat is hét moment dat het zaadje voor Uncage is gepland. Uncage is werkelijkheid geworden en is een 1-1 deep dive in Gene Keys én 9 maanden groepsprogramma geworden. Wil jij meer weten? Check de pagina of boek een 1-1 claritycall.