Human Design, dit is wat je erover wilt weten

 • Wat is Human Design en wat kun je er precies mee?
 • Wat betekenen al die termen en wat is nou echt belangrijk?
 • En hoe zet je Human Design in als ondernemer?

“Verhelderend, activerend en super krachtig.”

“Focus op waar ik echt gelukkig van wordt.”

“Afgestemde antwoorden die ook zeer praktisch zijn”

Human Design dit is wat je erover wilt weten

Je hoort steeds vaker termen zoals Human Design, Generator of Projector type en profielen met twee cijfers, maar wat betekenen al die termen precies en wat kun je eigenlijk mee doen? Human Design kan als een  praktische spot-on tool voelen en tegelijk als een doolhof met wazige termen. Speciaal voor jou op deze pagina kort en krachtig helderheid wat Human Design is en hoe je het praktisch kunt inzetten in je leven, werk of bedrijf. Wil je direct naar jouw specifieke vraag, klik dan op één van de onderstaande links.

1. Wat is Human Design?

2. Hoe werkt Human Design?

3. Voor wie is Human Design interessant?

4. Wat maakt Human Design uniek?

5. Hoe vraag je jouw Human Design gratis aan?

6. Omschrijving types en hun natuurlijke strategie.

7. Toelichting Human Design termen.

8. Je eigen Human Design ontrafelen.

 

Wat is Human Design?

Human Design is een tool die inzicht geeft in je kwaliteiten, uitdagingen en potentieel. Het spiegelt glashelder wat je uniek maakt zonder na te hoeven denken wat je moet doen of wat anderen van je verwachten. Je krijgt in één oogopslag helderheid in je meest pure versie voor een simpeler, gelukkiger en vrijer leven. Het is niet een vast omlijnt stappenplan of vaststaande route die je moet volgen. Human Design geeft je een routekaart en jij bepaalt je eigen stappen die in het moment goed voelen. Het is een avontuur langs landwegen met oneindige mogelijkheden en prachtige uitzichten. Jij bepaalt je eigen route en loopt je pad in je eigen tempo.

Hoe werkt Human Design?

Human Design werkt op basis van je geboortegegevens (datum, plaats en tijdstip). Jouw geboortemoment is de poort naar je unieke en vurige persoonlijkheid met alle uitdagingen en kansen in dit leven. Human Design maakt gebruik van oude wijsheden en moderne wetenschappen zoals astrologie, quantumfysica, genetica, chakra, Kabbalah en I-Ching. Inhoudelijk hoef je hierover geen kennis te hebben. Human Design brengt alles voor je samen in een heldere chart die ook wel je blauwdruk wordt genoemd.  

Al van jongs af aan wordt ons geleerd wat we moeten doen om goed genoeg te zijn (om een diploma te krijgen), erbij te horen (zodat we niet worden afgewezen) en te voldoen aan de verwachtingen (zodat we gelukkig worden). We noemen dit conditionering en het legt de basis voor nieuwe patronen. Dit werkt goed voor ons, totdat we op het punt komen dat we niet meer alle ballen hoog kunnen houden. Dat is het moment dat we in de spiegel kijken en ons afvragen: wie ben ik en wat wat wil ik eigenlijk zelf. Hiermee start het Human Design avontuur waarbij je net als een ui laag voor laag afpelt met patronen, overtuigingen en verwachtingen die je niet meer dienen. Met elke laag die je afpelt  (met bijhorende tranen en emoties) komt je weer een stap dichterbij je eigen pure kern.

Voor wie is Human Design interessant?

Human Design is interessant voor iedereen die nieuwsgierig en open minded durft te zijn. Het brengt de focus naar binnen om jezelf beter te begrijpen, je vrijer te voelen én concrete stappen te zetten om te leven zoals je zelf wilt.  Human Design kan zowel complex als spot-on voelen. Daarom is het belangrijk om goede vragen te stellen en je te laten begeleiden door iemand die ervaring en kennis heeft over Human Design. Human Design is niet een tool voor een eenmalige reading. Het is een praktische manier om de regie terug te nemen in je leven, verantwoordelijkheid te nemen voor je gevoel, gedrag en en gedachten en meer leiderschap te tonen in je werk en business.

Voor wie is Human Design NIET interessant?

Human Design is NIET interessant als je een standaard formule of vastomlijnd stappenplan zoekt voor een gelukkiger, vrijer en rijker leven. Of als je de focus wil leggen om de buitenwereld te veranderen zonder zelf in de spiegel te kijken. Het antwoord om de buitenwereld te veranderen ligt in jou. Human Design neemt je mee in je binnenwereld waardoor jij anders naar de buitenwereld gaat kijken. 

Wat maakt Human Design uniek?

De insteek bij Human Design is altijd de geboortegegevens. Doornaast de datum ook het tijdstip en de plaats toe te voegen, krijg je een uniek m Human Design chart. Op het moment dat je geboren bent, ben je puur jezelf en sta je open voor alles wat het leven je kan bieden.  De aangeleerde patronen die je als kind of als volwassene hebt aangemeten zijn er nog niet. Met Human Design ga je dus altijd terug naar jouw meest pure versie zonder de waas van belemmerende patronen. 

Wat maakt Human Design onderscheidend?

Er zijn vele tools op het gebied van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. De meeste tools gaan over het ontwikkelen van competenties en vaardigheden. Het aanleren hiervan kost tijd, aandacht en energie. Talenten en kerneigenschappen zijn daar en tegen aangeboren. Het is jouw natuur om op een specifieke manier te handelen. Je zet je talenten en kerneigenschappen moeiteloos in zonder dat je het zelf vaak doorhebt. Het kost je geen extra tijd, moeite of energie. Het geeft vaak zelfs energie. Deze talenten kunnen overschaduwd worden door tijd en energie die je steekt in het ontwikkelen of verfijnen van je competenties of vaardigheden. Daarom is het zo veel simpeler en makkelijker om te werken met je natuurlijke talenten. Human Design geeft een compleet ander perspectief aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. 

Hoe vraag je een Human Design chart aan?

Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je aan de slag met je persoonlijke Human Design, dan is de eerste stap een gratis chart aanvragen. Je vraagt een chart gratis op diverse sites. Je hebt hiervoor alleen je geboortegegevens voor nodig. Wees specifiek in de datum, plaats (gemeente) én tijdstip. Het tijdstip is mede bepalend voor het specifieke beeld van je blauwdruk. Het is mogelijk dat je met 20 minuten verschil een ander type of profiel krijgt. Op sommige dagen ontstaat er pas verschil na 6 uur. Je wilt natuurlijk niet het risico nemen dat je met de ‘verkeerde’ chart aan de slag gaat, daarom een paar tips om je geboortegegevens helder te krijgen.

Tips op een rij

 • Pak je geboortekaartje of geboorteboek erbij.
 • Vraag je moeder of een ander familielid die het zou kunnen weten.
 • Neem contact op met de gemeente waar je bent geboren. Soms geven ze het telefonisch door en soms moet je het schriftelijk aanvragen.

 

 Vraag hier je gratis chart aan

Dit is een mijn persoonlijke Human Design. Mogelijk zegt je dat op dit moment nog weinig, dat is ok. Lees verder hoe je jouw chart leest. 

 

Omschrijving Human Design types en strategie

Wanneer je jouw gratis chart hebt aangevraagd, dan zie je in de omschrijving aan de rechterkant van je chart staan. Bovenaan staat jouw type. Dit kan een Generator, Manifesting Generator, Projector, Manifester of Reflector zijn. Elke type kent zijn of haar eigen strategie en not-self theme. De strategie is je natuurlijke impuls om in actie te komen zonder hard te werken. Het not-self theme is de emotie die je ervaart wanneer jij niet je eigen strategie volgt. Deze drie dingen vormen de start om met Human Design aan de slag te gaan. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving van alle types.

 • Generators zijn de bezige bijtjes in de wereld. Ze hebben de strategie ‘reageren vanuit respons’ en die geeft hun vervulling en tevredenheid. Het not-self theme is frustratie.
 • Manifesting Generators hebben de duizendpoot energie. Ze hebben de strategie ‘reageren vanuit respons en die geeft hun voldoening en rust. Het not-self theme is frustratie en boosheid.
 • Projectors zijn de wijze uils in de wereld. Ze hebben de strategie ‘wachten op de uitnodiging’ en die geeft hun succes. Het not-self theme is bitterheid.
 • Manifestors zijn de aanjagers in de wereld. Ze hebben de strategie ‘initieren vanuit vernieuwende ideeën’ en dat geeft hun rust en ruimte. Het not-self theme is boosheid.
 • Reflectors zijn de kameleons in de wereld. Ze hebben de strategie ‘wachten op de maandcyclus’ en die geeft hun en de wereld het verrassingseffect. Het not-self theme is teleurstelling.

Toelichting Human Design termen

Human Design kent verschillende termen. Elke term geeft helderheid over een specifiek item uit je unieke en vurige persoonlijkheid. Bijvoorbeeld hoe je de beste keuzes maakt, hoe je van nature handelt of hoe wat je talenten zijn. Het is niet de bedoeling om direct in alle termen te duiken want dat kan als teveel ervaren worden. Begin met je type, strategie en autoriteit en wanneer je dat stukje een beetje begrijpt én toepast in je leven, ga dan verder met de volgende stap.

De belangrijkste termen op een rij:

 • Type: geeft helderheid in je kerneigenschappen en is de basis van wie je bent.
 • Strategie: je natuurlijke impuls om in actie te komen zonder hard werken.
 • Self-theme: de emotie die jij ervaart wanneer jij je natuurlijke strategie volgt.
 • Not-self theme: de emotie die jij ervaart wanneer je niet je eigen strategie volgt.
 • Autoriteit: geeft helderheid hoe jij de beste keuzes maakt.
 • Profiel: geeft helderheid in de hoofdrol van je eigen leven en hoe interactie ervaart met je omgeving.
 • Centrums: je natuurlijke talenten met bijbehorende valkuilen en mogelijkheden.
 • Defenition: geeft helderheid hoe de energie stroomt tussen jou en de ander en wat je zoekt bij de ander.
 • Kanalen: geeft helderheid in je kenmerkende eigenschappen die belangrijk zijn voor je persoonlijke groei.
 • Poort: dit zijn de specifieke eigenschappen van je natuurlijke potentieel.
 • Incarnatiekruis: geeft helderheid waarom je hier op aarde bent en wat je in de essentie komt brengen in dit leven.

Je eigen Human Design ontrafelen

Wanneer je start met je Human Design te ontdekken, start met je type, strategie en autoriteit. Je type zegt veel over jouw kerneigenschappen. Jouw strategie zegt veel over jouw manier van in beweging komen zonder hard te werken. Jouw autoriteit zegt veel over hoe jij de beste keuzes maakt. Deze drie items zijn de basis van wie je bent en geeft houvast in het maken van krachtige keuzes, interactie met je omgeving en de moed om concrete stappen te zetten. Human Design is een stap voor stap avontuur waarbij je elke keer weer nieuwe dingen over jezelf ontdekt, oude patronen doorbreekt en meer vrijheid ervaart in je leven en business.

Wil je starten met het ontdekken van jouw persoonlijke Human Design, vraag vandaag nog jouw basisprofiel aan. In dit profiel staat een uitgebreide beschrijving van jouw type, strategie en autoriteit. Het is compleet document van 18 pagina’s met een audio van 20 minuten € 47,-. Je krijgt het basisprofiel binnen 10 minuten in je mailbox zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan. 

Meet Marleen Kooi

Het is maart 2019 wanneer ik het bericht op Facebook lees: “wie wil er een Human Design basisprofiel ontvangen? Ik heb alleen je geboortegegevens nodig en dan ontvang je van mij een persoonlijke handleiding over jezelf.”

Daar vond mijn hoofd van alles van. Maar mijn onderbuikgevoel zei ‘jaaaaa’ en ik besloot het profiel aan te vragen. Terugkijkend was dit één van de meest bevrijdende beslissingen die ooit voor mezelf heb genomen.

Alles wat ik las, herkende ik. Ik herkende de strategie, de gaves en de mogelijkheden. Als ik heel eerlijk ben: ik kreeg ook gespiegeld dat ik niet voluit vanuit mijn ware natuur leefde. Ik liep op dat moment regelmatig vast in de uitdaging van hard werken, keuzes die anders uitvielen en het gevoel van klein houden. Op dat moment besloot ik te starten met mijn Human Design-avontuur.

Het avontuur gaat nog dagelijks door. Naast tool voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling zet ik het ook dagelijks is bij mijn klanten. Zo heb ik in 2021 de  Human Design ontdekkingsreis van 2,5 uur gecreëerd, is er een empower traject voor een Human Design verdieping én komt er in 2024 een specifiek traject voor coaches, trainers en teammanagers.

Lees meer over Human Design & Gene Keys