(Manifesting) Generators, zo word je ontembaar

 • Alle (Manifesting) Generators hebben hun sacrale centrum ingekleurd, maar wat houdt dat precies in?
 • Wat is de drijvende kracht van je onderbuikgevoel?
 • En hoe word je ontembaar en ervaar je voldoening en vrijheid?

“Verhelderend, activerend en super krachtig.”

“Focus op waar ik echt gelukkig van wordt.”

“Afgestemde antwoorden die ook zeer praktisch zijn”

De start voor (Manifesting) Generators

Je weet dat je een Generator of Manifesting Generator type bent, mogelijk heb je al het een en ander hierover gelezen. Bijvoorbeeld over de strategie ‘wachten op respons’. Mogelijk heb je je zelfs al verder verdiept in je type en heb je al wat dingen in praktijk toegepast.  Alle (Manifesting) Generators zijn van nature ontembaar en toch ervaren we dit niet altijd. Het is interessant om te onderzoeken waar jij je nu nog laat temmen in je leven en business. Vaak is er iets onbewusts en komt de oorsprong van dit patroon uit verwachtingen, aannames en overtuigingen die we meekrijgen uit onze jeugd. Door het patroon te doorbreken kun je vrijuit doen wat je graag wilt doen. Dat is waar jouw ontembare wilde Generator kant volledig tot bloei komt. 

Bij ongetemd leven en ondernemen denken we vaak aan gas geven op de momenten waarop we vooruit willen. We voelen de ‘ja’ en gaan er vol voor. Het resultaat van die actie pakt regelmatig anders uit dan we vooraf hadden bedacht. Dit komt doordat we onbewust getemd zijn. De oorzaak daarvan zoeken we in de buitenwereld en we verleggen onze focus naar buiten om toch tot de resultaten te komen die we voor ogen hadden. De ware bevrijding van ongetemd leven bereiken we door onze focus naar binnen te brengen. Te ‘zakken’ in het onderbuikgevoel (de motor van Generators) en verantwoordelijkheid te nemen voor alle sensaties die we voelen. The good, the bad and the ugly. In al hun glorie.

Vijf jaar geleden kwam Human Design in mijn leven en zorgde voor een mindblowing bevrijding. De afgelopen jaren heb ik ruim tweehonderdvijftig vrouwen mogen begeleiden om de pure versie van hun wilde ongetemde kant te bevrijden. Mijn ultieme wens is dat jij die bevrijding ook ervaart. Op je eigen unieke manier. Daarom speciaal voor dit blog over hoe jij als (Manfesting) Generator weer ontembaar wordt. 

1. Waar staat je Human Design sacrale centrum voor?

2. Wat houdt ‘wachten op respons’ in voor (Manifesting) Generators?

3. Hoe ga je van getemd naar ongetemd?

4. Wat is het verschil tussen Generators en Manifesting Generators?

5. Hoe maak je de beste keuzes?

6. Word ontembaar als (Manifesting) Generator

Waar staat je sacrale centrum uit je Human Design voor?

Je sacrale centrum is het één na onderste centum uit je Human Design chart. Het is het centrum tussen je miltcentrum en je emotionele centrum in en zit boven je wortelcentrum. Het sacrale centrum is de startmotor en katalysator in je leven en je business. Het is je natuurlijke vibe van ontembaar zijn. Het sacrale centrum staat voor gepassioneerd (en veel) werken, creatieve ideeën uitwerken en pleasure & vrijheid ervaren. Generators én Manifesting Generators hebben dit centrum altijd ingekleurd en daarom heb je consistent en consequent toegang tot deze tomeloze creatie- en werkenergie.

De grote vraag is: wat ga je met deze energie doen? Wat is je grote passie waar je respons op wilt ontvangen? Het sacrale centrum reageert op ja/nee-vragen, zoals: Is dit iets voor mij? Voel je de bubbels en vlinders in je buik? Dan is het een ja! Voel je een krampend of drukkend gevoel? Dan is het een nee. Weet dat je voor antwoorden meer naar binnen mag keren en minder hoeft te luisteren naar je omgeving. Om ongetemd te leven en ondernemen mag je dus vaker ‘intappen’ in het onderbuikgevoel.  Wat je onderbuikgevoel is een ander woord voor je sacrale centrum.

Wat houdt wachten op respons in voor (Manifesting) Generators?

Wat is het moment om in actie te komen als Generator en hoe ziet dat ‘respons’ er precies uit? Hoe kun je dat voelen en hoe voorkom je dat je blijft afwachten? Wachten op respons kent twee vormen. Je hebt actief en passief wachten. Hieronder lees je precies wat dit inhoudt en hoe je het inzet.

Observeren: actief wachten op respons

Wachten op respons begint met het observeren van je omgeving. Observeren is zonder oordeel en met een open mind kijken naar je omgeving en vanuit je onderbuik voelen of je reactie op wat er gebeurt een ja of een nee is.

Wat zie je om je heen gebeuren? Waar word je naar gevraagd? Wat voelt op dit moment fijn om te doen? Je bent begonnen met het lezen van dit blog omdat je voelde dat dit iets zou zijn waar je blij van zou worden. Je voelt het excitement, de opwinding en je denkt: jaaa, dit gaat me nieuwe inzichten en bevrijding brengen. Dit is het onderbuikgevoel waarmee je een ja voelt en zo heb je (onbewust) jouw strategie gevolgd.

Relaxen: passief wachten op respons

Wachten gaat niet over niets doen, Netflixen of in bed liggen. Je kunt het zien als de regie nemen en doen wat je leuk vindt. Respons gaat ook over relaxen, chillen en een moment van herstel inlassen. Heb je bijvoorbeeld zin om lekker te gaan wandelen, in bad te gaan of met een boek op de bank te liggen, dan is dat ook respons.

Weet dat respons een natuurlijke beweging oplevert van hard werken gevolgd door relaxen. Door je over te geven aan deze energiestroom zal je in het dagelijks leven een steeds duidelijker en krachtiger antwoord voelen in je onderbuik.

Van getemd naar ongetemd

Je weet meer over wachten op respons, maar hoe voorkom je dat je blijft wachten en in een ‘afwachtstand’ blijft stilstaan. Onderstaand lees je hoe je van getemd naar ongetemd gaat als (Manifesting) Generator.

Getemd in respons

Als Generator is het de uitdaging om mee te bewegen met dat wat het leven je brengt, te stoppen met springen van idee naar idee of te snel op te geven als het tegenzit. De grootste rem komt voort uit reageren vanuit overdenken, aanpassen aan de ander of vanuit beslissingen gebaseerd op eerdere ervaringen. Dat kan best wat frustratie opleveren. Als je frustratie ervaart, is dat het moment om te voelen wat echt belangrijk is voor jou. Wat wil je echt en waar voel je respons op in je onderbuik?

Ongetemd in respons

Ontdek als Generator waar je passie ligt, focus daar volledig op en volg je onderbuikgevoel met creatieve ideeën. Doe het werk dat je vervulling en vrijheid geeft. Hoe meer je jouw onderbuikgevoel volgt, hoe meer je ongetemd in respons vooruitgaat. Weet dat dit een stap voor stap proces is waarbij je compassievol mag zijn naar jezelf. ‘Proberen’ en ‘fouten maken’ is onderdeel van dit proces en geeft helderheid in wat wel en wat niet voor je werkt. Elke stap brengt je uiteindelijk dichtbij een leven vol voldoening en vrijheid.

Wat is initiëren vanuit respons?

Wat als je wachten op respons vervangt door initiëren vanuit respons? Met initiëren bedoel ik dat je jouw passie en vrijheid volgt en van daaruit initiatief neemt. Je gaat bijvoorbeeld content maken over onderwerpen die je interessant vindt. Over welk onderwerp weet je veel en wat wil je graag delen met de wereld om je potentiële klanten ‘warm’ te maken? Of je gaat een training voorbereiden omdat je voelt dat je deze wilt ontwikkelen. En met elke stap die je zet ervaar je respons in jezelf. Of je neemt contact op met potentiële klanten met wie je graag zou willen werken. Welke bold moves kun jij nu al maken die je voldoening en vervulling geven? Als Generator zit je nog steeds aan de knoppen waar jij respons op wilt ontvangen. Je mag dus initiatief nemen om dat aan te trekken waar je naar verlangt.

Wat is het verschil tussen Generators en Manifesting Generators?

Generators en Manifesting Generators worden vaak onder één type geschaard. Ik vind dit persoonlijk een gemiste kans. Deels klopt het dat de types op elkaar lijken: ze hebben beide hun sacrale centrum ingekleurd, zijn dé energietypes en staan bekend als bouwers om creatieve ideeën vorm te geven.

Er zijn echter een aantal dingen die wel degelijk anders zijn: zo is een Generator een diesel en is een Manifesting Generator een sprinter. De energie van deze beide energietypes stroomt dus verschillend. Ook zit er groot verschil in focus houden en uiting geven aan passie. Lees onderstaand een overzicht van de beide types.

Generators:

 • Bezige-bij-vibe.
 • Haarscherpe focus.
 • Één passie in werk.
 • Één niche in business; hoe ‘eenvoudiger’ de niche hoe krachtiger deze overkomt.
 • Dieselenergie: komt stap voor stap ‘in the mood’ en gaat lang door.
 • Werkt binnen een kader, volgt haar passie en werkt stap voor stap.

Manifesting Generators:

 • Duizendpoot-vibe.
 • Multi-focus.
 • Meerdere passies in haar werk.
 • Verschillende niches in haar business die volkomen logisch voelen.
 • Sprinter-energie: komt ‘instant’ in actie en gaat supersnel.
 • Kent shortcuts, en slaat stappen over.
 • De omgeving informeren voordat die in actie komt, zodat ze aangehaakt blijven.

Hoe maak je de beste keuzes?

Keuzes maken bepaalt de koers van je leven. Wist je dat je elke twee seconden een nieuwe keuze kunt maken? Dat geeft mogelijk al een gevoel van bevrijding. Toch kan het soms best moeilijk zijn om in het moment de beste keuze te maken. Het antwoord op jouw vragen vind je niet in de mind, maar voel je ergens in je lichaam. Jouw Human Design autoriteit brengt helderheid in jouw keuze proces.

wOrrior of wArrior. In deze benamingen zit slechts één letter verschil en toch leidt die tot een compleet andere manier van keuzes maken (en ook een ander resultaat). Beide termen hebben één belangrijke deler: het zijn beide vechters, doorzetters en ze willen allebei verandering. Alleen de manier waarop ze dit doen is anders.

Hoe kun je meer in de warrior-kracht ‘zakken’ om de beste keuzes te maken? Durf eerst te kijken waarom en wanneer de worrior (vaak onbewust) bij je in actie komt. Dit brengt al meer bewustzijn in je keuzeproces.

Jouw wOrrior & wArrior vibe

Jouw wOrrior-vibe
Een ‘worrior’ is iemand die met haar hoofd verstandige beslissingen wil nemen en blijft hangen in compromissen, twijfels en aannames. Dit proces komt voort uit gewoontes, gebeurtenissen uit het verleden of triggers uit belemmerende patronen. Als kind zag ik mijn moeder uren zwoegen boven Excel-lijsten voor het maken van verstandige keuzes. Ik wist niet beter dan dat ik verstandige beslissingen met mijn hoofd moest nemen en alle voors en tegens grondig moest onderzoeken. Totdat ik daar rond mijn dertigste verjaardag compleet op vastliep. Ik ontdekte (the hard way) dat het hoofd niet is gemaakt voor verstandige beslissingen en dat de keuze-impuls uit je lichaam komt. Om heel specifiek te zijn uit je buikstreek.

Jouw wArrior-vibe
Een ‘warrior’ is een vechter, die in actie komt wanneer het in het moment goed voelt. Elke actie die ze neemt komt voort uit een beslissing. Ze voelt ergens in haar lichaam ‘yes’ en handelt daarnaar. Al voelt het soms best spannend, ze weet en voelt van binnen ‘dit is wat ik te doen heb’. Jouw warrior-vibe komt voort uit een impuls en niet uit een gedachte. Die impuls is spontaan en ‘in the moment’. Voor iedereen is dit een ander keuzeproces. Je ervaart deze impuls ergens in je lichaam en dat is niet je hoofd kan ik je verklappen.

De beste keuzes voor jou

De beste keuzes komen van binnenuit, vanuit jouw innerlijke autoriteit. Human Design noemt dit jouw ‘inner authority’. Om je te helpen de inner warrior aan te wakkeren neem ik je mee in een korte uitleg over de Human Design-autoriteit. In totaal zijn er vijf autoriteiten, die ergens een impuls geven in je lichaam. Bijvoorbeeld je hartsverlangen, je intuïtie, je onderbuik of je emoties. Twee hiervan zijn van toepassing voor Generators: de onderbuik of je emoties. Hieronder lees je meer over jouw natuurlijke keuzesysteem, dat je brengt wat je nodig hebt.

Emotionele autoriteit
Omarm je emoties als kracht. Doorleef en doorvoel je emoties. Zie ze als golven met ups en downs. Leer te surfen en weet dat vallen (en pijn) hierbij hoort. Kies pas als je emoties kalm en helder zijn. Neem je tijd en ruimte om alle sensaties in het moment te voelen en weet dat je er best één of twee nachten over kan slapen om helderheid te krijgen.

Sacrale autoriteit
Observeer je omgeving. Wat hoor en zie je? Stel gesloten vragen waar het antwoord nee of ja op kan zijn. Waar voel jij een ja op? Dat is voor jou de beste keuze in het nu. Durf de ease en joy van het leven te omarmen.

Word ontembaar als (Manifesting) Generator

Human Design is een praktische tool om je stap voor stap meer helderheid te krijgen in jouw pure ontembare versie. Het sp , hoe je op een gezonde manier omgaat met al je rauwe randen en hoe je jouw grenzen verlegt in je eigen tempo. Het spiegelt je meest pure versie met al haar rauwe randen en helpt je te voorkomen dat je blijft stappen in valkuilen of je laat afleiden door terugkerende uitdagingen.

Heb je behoefte aan:

 • Lef om meer initiatief te nemen. 
 • Krachtige keuzes die je grenzen verleggen.
 • In (bijna) alles jezelf laten zien met al je rauwe randen.
 • De moed om te blijven staan voor wat je denkt en voelt.
 • Daadkracht om je vuur te laten branden.

Voel je de roep om je te verdiepen in je persoonlijke Human Design profiel, dan kun je vandaag nog starten met het empower your Design. In 6 modules ga jij de diepere lagen ontdekken van je type, autoriteit, centrums, profiel, kanalen en poorten. Je krijgt voor € 247,- toegang tot een basis én een verdiepend profiel, diverse audio’s en video’s én je gaat aan de slag met de werkboeken om daadwerkelijk je leven en business te empoweren. Voor support kun je terecht in de ‘wild woman sisterhood’. Je kunt daar 24/7 je vragen stellen, je verhaal delen en elkaar supporten tijdens dit bevrijdende avontuur.

Empower your Design is voor (Manifesting) Generators die in een tijd van eindeloze mogelijkheden hun grenzen willen verleggen op hun eigen tempo. Het is een combinatie van Human Design en zelf-empowerment. Je gaat een reis maken naar binnen om op een krachtige manier initiatief te nemen vanuit respons en de vrijheid te ervaren in je business.

De sleutel om het vuur weer aan te wakkeren zit namelijk in jou. Op dit moment is het mogelijk nog niet helder voor je omdat er een waas aan aangeleerde patronen, aannames en overtuigingen omheen hangt. Dat is ok, het is jouw mest voor je innerlijke vuur om weer de voldoening en vrijheid te kunnen ervaren in je leven en werk. Empower your design gaat je toewijding, vrouwelijke kracht en moed brengen om je vuur weer te laten branden. Zodat jij krachtige keuzes gaat maken en je grenzen gaat verleggen op je eigen tempo. Je kunt Empower volgen als  ‘doe het zelf training’, of met 1-1 call. Voel aan jouw innerlijke autoriteit of dit voor jou een ja is en klik op de button om direct aan de slag te gaan met Empower your Design.

Sleutel

Empower your Design voor helderheid, verdieping & boost €247,-

Empower your Design is voor (Manifesting) Generators die in een tijd van eindeloze mogelijkheden hun grenzen willen verleggen op hun eigen tempo. Het is een combinatie van Human Design en zelf-empowerment. Je gaat een reis maken naar binnen om op een krachtige manier initiatief te nemen vanuit respons en de vrijheid te ervaren in je business.

De sleutel om het vuur weer aan te wakkeren zit namelijk in jou. Op dit moment is het mogelijk nog niet helder voor je omdat er een waas aan aangeleerde patronen, aannames en overtuigingen omheen hangt. Dat is ok, het is jouw mest voor je innerlijke vuur om weer de voldoening en vrijheid te kunnen ervaren in je leven en werk. Empower your design gaat je toewijding, vrouwelijke kracht en moed brengen om je vuur weer te laten branden. Zodat jij krachtige keuzes gaat maken en je grenzen gaat verleggen op je eigen tempo. Je kunt Empower volgen als  ‘doe het zelf training’, 3 maanden coaching of met 1-1 call

Meet Marleen Kooi

Het is maart 2019 wanneer ik het bericht op Facebook lees: “wie wil er een Human Design basisprofiel ontvangen? Ik heb alleen je geboortegegevens nodig en dan ontvang je van mij een persoonlijke handleiding over jezelf.”

Daar vond mijn hoofd van alles van. Maar mijn onderbuikgevoel zei ‘jaaaaa’ en ik besloot het profiel aan te vragen. Terugkijkend was dit één van de meest bevrijdende beslissingen die ooit voor mezelf heb genomen.

Alles wat ik las, herkende ik. Ik herkende de strategie, de gaves en de mogelijkheden. Als ik heel eerlijk ben: ik kreeg ook gespiegeld dat ik niet voluit vanuit mijn ware natuur leefde. Ik liep op dat moment regelmatig vast in de uitdaging van hard werken, keuzes die anders uitvielen en het gevoel van klein houden. Op dat moment besloot ik te starten met mijn Human Design-avontuur.

Het avontuur gaat nog dagelijks door. Naast tool voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling zet ik het ook dagelijks is bij mijn klanten. Zo heb ik in 2021 de  Human Design ontdekkingsreis van 2,5 uur gecreëerd, is er een empower traject voor een Human Design verdieping én komt er in 2024 een specifiek traject voor coaches, trainers en teammanagers.

3 opties voor verdieping:

Sleutel

Guide by Design coaches & trainers t.w.v. € 247,-

Deze kickstart bestaat uit de essentials om als coach of trainers simpeler en sneller tot de kern te komen bij je klant. Je voorkomt dat je blijft hangen in terugkerende uitdagingen of lange coachgesprekken.

Met deze kickstart krijg je inzicht in hoe je jouw klanten op een simpele en snellere manier je klant meeneemt in het transformatie proces. Je leert hoe je in 1 oogopslag de terugkerende uitdagingen, potentieel herkent en stap voor stap het pad dichterbij het verlangen helder maakt voor jezelf als coach en voor je klant.

Het is een praktische training en tegelijk transformerend. Je krijgt naast diverse masterclasses ook toegang tot basisprofielen die je kunt inzetten voor je klanten.

Guide by Design is beschikbaar per. 1 februari. Wil jij meer weten of je alvast aanmelden, neem vrijblijvend contact op met Marleen via marleen@marleenkooi.nl. 

 

Sleutel

Lead by Design voor coaches, trainers & teamleiders (tijdelijk) €747,-

Dit is een compleet leaderschapstraject voor coaches, trainers en teamleiders die weten dat de sleutel tot succes in hun zelf zit.

Je krijgt aan de ene kant helder wie jij bent als persoon bent en hoe je op een krachtige manier jouw werk doet en de ander aangehaakt houdt. En aan de andere kant ontdek je hoe je een krachtigere manier de verbinding maakt met je klant, collega. Hoe je sneller en makkelijker kunt coachen.

Dit traject start op maandag 22 januari met een kleine groep vrouwen. Er is voldoende aandacht voor jou en je business. Tijdens het traject zijn er twee live momenten waarbij je interactief aan de slag gaat.

Wil jij 1 van de 5 vrouwen zijn die dit unieke traject volgen, neem dan vrijblijvend contact op met Marleen via marleen@marleenkooi.nl. Check of er een klik is en ontvang meer info.

 

Voor wie is dit interessant

Dit programma is interessant voor (Manifesting) Generator die bevrijding willen van hun bold en wilde kant.

Is dit interessant voor mij?

Je voelt een ja, ook al voelt het uitdagend. Dan is dit programma interessant voor jou. Mocht je twijfelen, neem dan vrijblijvend contact op met Marleen en ontdek of er een match is.

Hoe lang duurt het programma?

Het programma bestaat uit een online training, persoonlijk profiel én een 1-1 sessie. Het is eventueel ook mogelijk om voor meerdere sessie’s te gaan (dit kan ook achteraf).

Wat levert het programma me op?

Het programma brengt je de helderheid en energie om je bold en wilde kant te bevrijden. Jouw unieke versie wordt glashelder wanneer jij in de diepere lagen van je Human Design en Gene Keys duikt. Beide tool werken op basis van geboortegegevens en geven een unieke blauwprint van wie je van nature al bent.

Hoelang houd ik toegang tot de modules

Je houd onbeperkt toegang tot de modules uit het Uncage programma. Zolang het Uncage programma online staat kun jij vol toewijding aan de slag.

Wat als ik nog weinig tot niets weet over Human Design?

Wanneer je je voelt aangetrokken tot het ontdekken van Human Design, maar twijfelt of een deep dive voor nu wel handig is, heb ik een tip voor je. Start met het membership en ontdek meer over de basis en verdieping van je Human Design.  Tap in je autoriteit en voel een ja of nee. (onderbuikgevoel of emotionele helderheid).

Wat als ik al heel veel weet over Human Design?

Ja, juist dan is dit programma interessant. Je gaat de diepte in met je Human Design profiel én je gaat aan de slag met je Gene Keys profiel. Je ontdekt elke keer dat je hiermee aan de slag gaat weer nieuwe lagen in jezelf. Zelfs na ruim 3 jaar ontdek ik nog nieuwe dingen over mezelf. Daarbij is kennis pas waardevol wanneer je het ook gaat toepassen.

Kan ik ook 1-1 werken binnen Uncage?

Ja, het is mogelijk binnen het Empower traject 1-1 sessie’s erbij te boeken. Kies voordelig de sessie’s vooraf of boek ze eventueel later bij via de online leeromgeving.

Hoeveel vrouwen gingen me voor?

De afgelopen vier jaar gingen ruim 300 vrouwen je voor. Al deze vrouwen ervaren een vernieuwde en bevrijdende versie.

Kan ik ook een call krijgen met Marleen?

Ja, het is mogelijk om vooraf een 1-1 call aan te vragen wanneer je twijfels of vragen hebt. Je kunt deze call rechtstreeks inplannen via mijn agenda.

Human Design is

 

Sleutel

Met één klik afgestemd op je persoonlijke profiel

Door de extra toevoeging aan het programma voeg je met één klik je persoonlijke profiel toe. Hierdoor kan je op een simpele, tijdsbesparende en effectieve manier in je Human Design en Gene Keys duiken.

Sleutel

1-1 werken aan jouw specifieke thema

Het programma is zo opgebouwd dat het de deelnemers het gevoel geeft dat ze 1-1 met Marleen werken met de focus op hun specifieke thema. Hierdoor haal jij het maximale uit dit gepersonaliseerde programma. 

Sleutel

Binge watchen in eigen tijd en tempo

Je kunt de 6 modules binge watchen in je eigen tijd en tempo. Kies je eigen ritme om in korte tijd te versnellen of te vertragen en ruimte te geven aan je bevrijdende proces.

Sleutel

Kies je eigen route en bestemming

Je kiest je eigen route door de diverse bonuslessen. De bonussen geven toegang tot aanvullende of verdiepende audio’s of video’s. Bijvoorbeeld extra Human Design toelichting of audio’s over je Gene Keys.

Sleutel

Sleutels en wild cards voor extra verdieping

In het programma spaar je sleutels en wild cards. Deze geven toegang tot aanvullende trainingen of verdiepende 1-1 coaching. Bijvoorbeeld trainingen over vrouwelijke kracht, de kracht van je eigen adem of een krachtig businesspotentieel.