Waarom sensualiteit en spiritualiteit essentieel zijn voor intuitieve ondernemers.

Sensualiteit en spiritualiteit zijn voor ons onderneemsters essentieel in onze business. Toch is het vaak niet iets waar we bewust aandacht aan besteden. Schaamte en ‘wat zou een ander ervan zeggen’ zijn veel gehoorde termen als ik het heb over deze twee (fijne) S-woorden. In dit blog neem ik je mee in mijn verhaal om je te inspireren en uit te dagen. Wat Genieten doen we met de Hoofdletter GGG.

Om mee te beginnen is het goed om te vertellen wat deze woorden voor mij betekenen. Sensualiteit gaat voor mij over de levensenergie laten stromen. Deze zit opgeslagen in ons bekkengebied. Het is letterlijk de bron van het leven en wordt ook wel de seksuele energie genoemd. In mijn verhaal houd ik bij het woord levensenergie. Met spiritualiteit bedoel ik het volgen van je passie en je verlangens. De dingen doen op een manier die voor jou goed voelen. Want ja, dat wil toch iedereen? Toch doen we het niet (altijd).

Met Beter ademen heb ik geleerd hoe ik de levensenergie wakker kan maken en laten stromen. Het geeft me de glow op mijn gezicht en het vuur dat brand in mijn business. Ik heb continue voldoende energie om te doen wat ik graag wil doen. En het fijne van adem, ik het het altijd tot mijn beschikking. En heb ik juist behoefte om mijn gedachten tot rust te brengen. Dan heb je daar binnen Beter ademen ook leuke oefeningen voor.

Door Human Design weet ik dat ik een Emotionele Generator ben. Een bezig bijtje, ik doe graag dingen die ik leuk vind en heb een tomeloze energie tot mijn beschikking. De Generator ‘werkt’ op de Sacrale energie. Het punt in de onderbuik onder de navel. En ja dat is ook het punt waar de levensenergie zit opgeslagen. Wij Generators gaan daar helemaal op aan. Het is onze manier om te weten waar we heen gaan. Hoe werkt dit praktisch? Ik reageer op het leven om me heen (en ja er gebeurd altijd wat). Mijn sacrale energie zegt Yesss of mmhhmm en dan is het een Jaa! Of een nee bij bij hhhmmm of huh. Heel fijn om op deze manier altijd de juiste beslissing te maken. Het geeft mij helderheid en kracht om te doen wat ik echt wil.

Als Generator ben ik van nature aantrekkelijk. Ik hoef niet te initiëren en dingen naar me toe te trekken. Nope, ik mag vertrouwen dat de mooie dingen en het fijne werk naar me toe komt. Door die sacrale energie ben ik aantrekkelijk voor dat wat bij me past. Whoow, dat is best een uitspraak. I know. Ik moest er in het begin aan wennen. Door meer te vertrouwen merkte ik dat ik mijn sensualiteit niet volledig omarmde in mijn Business. Er zat een laag schaamte op doordat in de mannencultuur waar ik voorheen in werkte, ik nog wel eens ‘vrouw onvriendelijke’ opmerkingen naar mijn hoofd kreeg. En ja, dat kan pijn doen. Intussen weet ik dat deze opmerkingen meer over diegene zeggen die ze maken, dan over mij.

Door meer te zakken in mijn Human Design profiel en ook het pad met patronen en belemmeringen vrij te maken, ben ik op een weg die fijn voelt. Helemaal moeiteloos is het niet. Er is altijd wat te doen. Alleen ik kan de keuze maken hoe ik ermee omga. Laat ik me alleen leiden door dat wat er om me heen gebeurd of reageer ik vanuit de respons uit mijn onderbuik.

Wil jij meer sensualiteit en spiritualiteit in je Business? Maak dan een gratis Clarity Call. Het geeft je inzicht, overzicht en uitzicht op dat wat je echt wilt. Het is vrijblijvend en mijn cadeautje om de je verder te helpen. Je maakt via deze link rechtstreeks in mijn agenda een afspraak. Wel zo makkelijk.